Kémiai szúnyoggyérítés

Kémiai szúnyoggyérítés

Ha kémiai szúnyoggyérítést alkalmazunk, mi kizárólag a legnagyobb teljesítményű gépekkel kivitelezzük őszintén vállalható munkáinkat. Állandóan fejlesztjük technológiánkat, hogy a kémiai módszerhez képest, lehetőleg a legtökéletesebb gyérítést érjük el a megrendelt területen.

Dynajet L 30-as ULV permetező

Dynajet L 30-as ULV permetező

A nagy teljesítményű melegködölők (2 db Igeba TF 160 HD) után az első biológiaira is használható fejlesztésünk a Dynajet L 30-as ULV permetező volt, amit a teljesen halk működése és a vegyszer hőhatás nélküli láthatatlanra történő elporlasztása miatt alkalmazunk. Ez esténként nem zavarja a lakosságot és a közlekedést, kémiai gyérítésre hajnalban is bevethető, valamint biológiai szúnyoglárvairtó készítmények kijuttatására is alkalmas, az axiál ventilátoros légáramoltatásnak köszönhetően mélyen bejuttatja a mikro cseppeket a sűrű növényzetbe is. A cseppméretek folyamatosan egyenlő nagyságúak, így nincs pazarlás, valamint a radarvezérléses technológiának köszönhetően mindig optimálisan tartja a vegyszerfelhőt a gép mögött, a hordozó jármű sebességéhez automatikusan igazodva.

Terepjáróra szerelt szúnyogirtógép

Terepjáróra szerelt szúnyogirtógép

Sok esetben az vettük észre, hogy a problémás és kezelést igénylő terület, ahonnét a szúnyogok berepülnek a lakott övezetekbe, még terepjáróval is megközelíthetetlen, laza talajú és a növényzettel, náddal esetleg sűrűn fákkal borított, gyakran keskeny ösvényeken jutni oda, ahol permeteznünk kellene a biztos hatás érdekében. A háti permetezős módszer hátránya a lassúság, valamint az emberi erő és tűrőképesség végessége, az elnyúzott fáradt ember veszít a precizitásából és az ágak meg a nád, sérüléseket okoz, az esti időszak rövidségéről nem is beszélve. Ezért beszereztünk egy olyan járművet, ami segít az ilyen területek bejárásában, valamit nagy mennyiségű permetszert tud magával vinni. A Polaris Big Boss 6x6 munkaquad alkalmasnak bizonyult az említett munkára.

Polaris Big Boss 6x6 munkaquad

Polaris Big Boss 6x6 munkaquad

Teherhordó képességének köszönhetően be tudjuk vinni a szúnyogirtógépeket a járhatatlan területekre is, így nincs számunkra kezelhetetlen terület, a kémiai módszernél elvárható leghosszabb távú hatás így garantált.

Polaris Big Boss 6x6 munkaquad

Polaris Big Boss 6x6 munkaquad

Járműveinkre szerelt gépek távirányítóval vannak ellátva és GPS útvonalrögzítőt minden munkánál használunk. Az este bejárt terület utólag visszaellenőrizhető, megvizsgálható, hogy a település valóban és alaposan be lett-e járva, le lett-e permetezve. Folyamatos fejlesztéseinkkel úttörők vagyunk ma hazánkban, hasszútávon gondolkozunk, kitűnő munkánkkal szeretnénk az önkormányzatok bizalmát elnyerni.

Óriási radiál ventilátoros permetezőgép

Óriási radiál ventilátoros permetezőgép

Légi kijuttatásához a megfelelő berendezéssel felszerelt légi járművet használjuk, 1 Fő felszállhat a géppel ellenőrnek.
Ha az ellenőr helyi lakos, akkor segítheti a Pilóta munkáját a levegőből. A földi egységgel összhangban dolgozva a parkos összefüggő lombkoronájú területeket kikerülik, hiszen föntről ezen úgysem jut át a vegyszer, az ilyen helyeket alulról érdemes kezelni, így növeljük a hatékonyságot.
Az utóbbi időben óriási radiál ventilátoros permetezőgépet használunk ott, ahol a légi módszert nem preferálják, vagy túl kicsi a terület és nem éri meg felszállni, de az ULV mikrocseppekre porlasztott vegyszernek be kellene jutni az udvarokba, mivel nagy a távolság az utcák között.
Ez a gépünk, akár 40-50 méter magasságig is képes a szúnyogirtószert "felfújni" és az onnét aláhulló permet mélyen bejut a zárt magánterületekre is.


A fentiekben látott profi, modern technológiáink reméljük meggyőzték a felkészültségünkről és a hozzáértésünkről, kérdésére szívesen válaszolunk, gépeinket a telephelyünkön bármikor megtekintheti


Szúnyoglárva

Biológiai szúnyoggyérítés

A csípőszúnyogok ellen történő szervezett védekezés legfőbb eszköze ma Magyarországon, az általános rovarölő szerek repülőgépről illetve földről történő kipermetezése, amellyel kapcsolatban azonban több aggály is felmerül. A nagy területekre kijuttatott neurotoxikus vegyületek hátránya, hogy a csípőszúnyogokon kívül minden rovarra, akár hasznos(pl.:beporzó), akár közömbös, kifejtik pusztító hatásukat (méhekre is). Ezen kívül a szerves vegyszerek és vivőanyagaik kipermetezése egyre növekvő mértékű környezeti terhelést jelentenek, amelyek káros hatása az ízeltlábúakon kívül más élőlényeket, beleértve az embert is hátrányosan érinthet. A kémiai módszer további negatívumaként hozható fel, hogy a vegyszerrel történő védekezés hatékonysága nagyon változó, amely ráadásul még rövid hatástartammal is párosul. Ebből fakad, hogy jelentősebb mértékű szúnyogártalmak kialakulása esetén, pl. egy-egy folyó áradását követően, csak a sokszor megismételt és nagy területekre kiterjedően elvégzett kémiai kezelések képesek csak érezhető hatást produkálni, ami nem túl olcsó. Ezen kívül a kivitelezés napszakhoz (esti órák), és időjárási tényezőkhöz is kötött, amely nagymértékben befolyásolhatja a kezelés eredményességét (pl.: eső és az erős szél). És végül, mivel egyre több kezdetben biztonságosnak gondolt kémiai szert tiltottak/nak be - azok később beigazolódó ökotoxikológiai mellékhatásai miatt -, az engedélyezett hatóanyagok számának szűkülésével egyre inkább számolni kell az ellenük kialakuló rezisztencia (ellenállóképesség) megjelenésével.

Biológiai szúnyoggyérítés

A korszerű, biológiai szúnyoggyérítés - számos fejlett ország tapasztalatai alapján - nagyobb összefüggő területekre, térségekre kiterjedően megszervezett rendszerben, döntően szelektív hatású, elsősorban biológiai szerekkel végzett lárvairtáson alapul, amelyet előzetesen gondosan felmért és térképre vitt(GPS alapú), valamint szezononként rendszeresen figyelemmel kísért (monitorozott) tenyészőhelyeken végeznek. A környezettudatos módszer hatékonyságban meghaladja a kifejlett egyedek irtásán alapuló védekezést, és már azért is messzemenően környezetkímélő, mert az addig kémiai kezelésben részesült területeknek töredékén szükséges biológiai készítményt használni, amely a hazai tapasztalatok tükrében a szúnyoggyérítésre fordított költségek csökkenését is maga után vonja. Egy alaposan feltérképezett és heti rendszerességgel monitorozott térségben, a megfelelő időben 1 Ha biológiailag kezelt tenyésző terület, 160 Ha kémiai kezelést vált ki és hetekig is lehet hatástartóssága. A szükséges időben, folyamatosan kezelt csípőszúnyog tenyésző vízterek, az egész nyári szezonra szúnyogmentes időszakot produkálhat, észrevétlenül.

Feltérképezés

Egy-egy védendő terület ökológiai felmérésére és a szúnyoglárvák élőhelyeire vonatkozó térképezési adatokra(GPS) támaszkodva, valamint a csípőszúnyogok fejlődésének nyomon követése segítségével kidolgozható az adott területre leghatékonyabb és a környezettel legjobban összeegyeztethető védekezési stratégia. A korszerű, környezetbarát szúnyoggyérítési rendszer beindítása a tenyészőhelyek megjelenését(esők, árhullámok) feltételező minimum 3 éves, a térképezésekhez és a monitorozáshoz nélkülözhetetlen előkészítő munkát igényel, ami borzasztó nehéz állandó terepmunka. Miután a térképezés a tenyészőhelyek 90 %-át feltárta az adott település körül, megkezdődhet a szuper szelektív biológiai anyag kijuttatása a vizekbe, amit követően már nem kelnek ki a csípőszúnyogok. Nem kell napokig-hetekig várni, míg a kémiai szerrel lepermetezik lakhelyünket, ami sokszor csak rövid ideig tud szúnyogmentes időszakot produkálni.
Ez a környezetbarát gyérítési módszer több mint 30 éves múlttal rendelkezik Nyugat-Európában és Észak-Amerikában, ahol hatalmas sikere töretlen.

lokímica

Előnye a környezet kíméletességen kívül, a szúnyogok csípéseit a bio módszerrel már el sem kell szenvednünk, hiszen a lárvák a külterületeken is el vannak pusztítva, így nem repülnek be a kikelő szúnyogok a lakott övezetekbe, valamint így nem kell a lakosságot esténkén kémiai rovarölő szerrel zuhanyoztatni a levegőből és a nyári éjszakákon a nyitott ablaknál alvókat hangos, vegyszerfüstöt árasztó gépekkel felzavarni, lepermetezni.

Térképezési és kijuttatási technológiánk egyedülálló ma Magyarországon, erről bővebben személyesen adunk tájékoztatást. Az ilyen munkáinkhoz használt speciális terepjárműveink (hajó, kétéltű, munkaquad, drón, airboat) egy része a galériában látható, de érdeklődésre szívesen be is mutatjuk őket a telephelyünkön. A kivitelezéshez használt permetezőgépeink és a granulátumszóró berendezéseink is a legmodernebbek ma hazánkban.

Noxious - szúnyogirtás

Noxious Kft. - rágcsáló- és rovarirtás, szúnyoggyérítés

További szolgáltatások

Rágcsálóirtás
Rágcsálóirtás
Rovarirtás
Rovarirtás
Terménygázosítás
Terménygázosítás
Galambriasztás
Galambriasztás

Kapcsolat

Cím

Noxious Kft.
Paksi u. 8.
7020. Dunaföldvár


Elérhetőségek

Email: info@noxious.hu
Telefon: +36/30/266-7588

Linkek
  • noxious.hu